Enkle tips for å unngå lange tråder på baksiden av mønsterstrikk

Enkle tips for å unngå lange tråder på baksiden av mønsterstrikk

I mange mønsteroppskrifter kan det være større opphold mellom fargene. For eksempel vår oppskrift på sauevotter:
Oppskrift sau dame

Her går fargen X over flere masker i strekk. For å unngå at den andre fargetråden blir hengende bak som en lang tråd så kan vi enkelt strikke den inn på baksiden uten at det syntes på fremsiden. Jeg har filmet selv, så jeg beklager på forhånd mine filmekunnskaper 😛

 

Film 1 er om det er tråd nr 2 på fingeren som skal strikkes over flere masker enn 2 i strekk.

Film 2 er om tråd nr 1 på fingeren skal strikkes over flere masker enn 2 i strekk.

Denne måten å strikke på har hjulpet meg under mange av mine strikkeprosjekter. Det blir så ryddig og fint bak! 🙂 Jeg legger til ett bilde av hvordan det ser ut bak, dessverre hadde jeg ikke et eksempel av hvordan det hadde sett ut om jeg ikke strikket på denne måten. Jeg lærte meg denne måten mens jeg strikke på min hvite Mariusgenser, jeg skal se om jeg har ett bilde av “før og etter” på den.

feste-tradene-bak-mens-man-strikker-strikkefruene

 

Håper det er til hjelp!

– Strikkefruen Tine

Del gjerne :)